Start

Voorjaarsgevoel op Martenastate

Geniet u ook zo van de eerste zonnestralen, het opkomen van de bloembollen, het ontpoppen van de groene wereld in het voorjaar?  Het bestuur van Stichting Martenastate heeft een aantal interessante excursies en activiteiten samengesteld. U wordt van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze arrangementen onder leiding van een gids.
Martenastate met haar karakteristieke lanen en waterpartijen trekt in elk jaargetijde vele bezoekers. Het park staat bekend om de eeuwenoude bomen, de zichtbare cultuurhistorie zoals de state, de eeuwenoude grafheuvel en de gezellige Túnmanswente.  Het park is een van de rijkste vindplaatsen van stinzenflora in Fryslân; deze bloemen bloeien al in het vroege voorjaar.  Er vormt zich dan een tapijt van duizenden bol- en knolgewassen. In totaal worden er op Martenastate  maar liefst 12 verschillenden soorten stinzenplanten aangetroffen. Daslook, aronskelk, bostulp, holwortel, adderwortel, Haarlems klokkenspel. Kom langs, al vroeg in het jaar en geniet van deze mooie bloemenpracht.
Voor deelname aan een of meerdere excursies uit het volgende overzicht is een vroegtijdige aanmelding aan te bevelen. Krijg het voorjaarsgevoel te pakken!     
 
Excursies / activiteiten op Landgoed Martenastate te Koarnjum in 2017
 
Zaterdag 1 april     Wandelexcursie Martenastate: Stinzenflora    10.00 uur - 12.00 uur
Gids: Geert de Vries
Zondag 2 april       Natuurfotografie Martenastate: Stinzenflora   09.30 uur -11.30 uur 
Gids: Betty Kooistra
Zaterdag 8 april   Stinze-Flora-Tour, met Friese paardentram Pakhûs SOLO Stiens /  Martenastate / Dekemastate 11.30 uur – 15.30 uur Geheel verzorgd arrangement, inclusief ontvangst met koffie en lekkers, lunch, hapje en drankje als afsluiter o.l.v. deskundige gidsen op locaties reserveren via www.stinze-stiens.nl/nieuws/agenda 
Goede vrijdag  14 april   Natuurfotografie Martenastate: Stinzenflora  9.30 uur - 11.30 uur Gids: Betty Kooistra
Paasmaandag 17 april    Natuurfotografie Martenastate: Stinzenflora  9.30 uur -11.30 uur
Gids: Betty Kooistra 
Zaterdag 22 april:
10.00 - 12.00 uur Stinzenflora met Geert de Vries -  It Fryske Gea
12.00 - 14.00 uur Fryske Lunch in de Túnmanswente á
€ 10,- per persoon
13.30 uur rondleiding "Martenastate: verleden en toekomst"
13.00 - 14.30 uur "Stinzenflora spotten"
14.00 - 15.00 uur WildplukWandeling

Zaterdag 30 september   Wandelexcursie Martenastate  10.00 uur - 12.00 uur 
Gids: Geert de Vries
Zaterdag  7 oktober   Wandelexcursie Martenastate   10.00 uur - 12.00 uur 
Gids nog niet bekend

Voor deelname aan een wandel- of natuurfotografie-excursie, aanmelden via :  www.itfryskegea.nl/Excursies-activiteiten/    zie Park Martenastate

Zie voor aanvullende informatie : www.martenastate.nl.

Voor informatie over stinzenflora zie ook:  www.stinze-stiens.nl/nieuws/stinzenflora-kalender.

Zomer op het Landgoed Martenastate

Martenastate is in de zomer als een groene oase. Zoemende insecten, een weelderige plantengroei en de kleurenpracht van de eeuwenoude rode beuken bieden u een idyllisch tafereel. De tijd staat even stil.
Martenastate in de zomer bezoeken is een feest! Wandel eens door lommerrijke laantjes en ontdek de intieme doorkijkjes. Ruik de geur en de frisheid van het buitenleven. Rust en stilte. Martenastate heeft u zomers veel te bieden. Sfeervol nagenieten van uw wandeling kan in de theetuin van de 'Túnmanswente', de voormalige tuinmanswoning van het landgoed Martenastate.
Martenastate is een landgoed gelegen in het dorp Koarnjum, fraai gesitueerd, op enkele kilometers van Leeuwarden. Martenastate omhelst een landhuis, een park en een grafheuvel. In ieder seizoen valt er veel te zien én te beleven op Martenastate. Komt u ook langs?
Let op! U kunt ook kamperen op landgoed Martenastate. Interesse? Hier  vindt u alle informatie over Natuurcamping Martenastate.